KGZS SKP - O projektu
Domov Kontakt
Projekt SKP Dobre prakse Recepti Galerija Otroški kotiček

O projektu

Kmetijstvo je zakon!

V letu 2013 Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije (KGZS) v sodelovanju z Evropsko komisijo izvaja projekt »Kmetijstvo je zakon!«. Namen projekta je promocija kmetijstva, kar je eno izmed osnovnih poslanstev KGZS.

Vsebina in odlična priprava projekta, s katerim se je KGZS prijavila na razpis Evropske komisije, Direktorata za kmetijstvo in razvoj podeželja »Podpora za ukrepe za informiranje v zvezi s skupno kmetijsko politiko«, je navdušila in botrovala odločitvi za partnerstvo med KGZS in Generalnim direktoratom za razvoj podeželja.


Ste vedeli, da se bo morala pridelava hrane na svetovni ravni do leta 2050 podvojiti? Le tako bo mogoče nahraniti devet milijard ljudi! Je kmetijstvo lahko odlična poslovna priložnost? To je usmeritev projekta Kmetijstvo je zakon! Njegov cilj je namreč predstaviti kmetijstvo in poklic kmet kot poslovno priložnost in izziv mladim. Tako mladim na podeželju kot v mestu.

Projekt deluje v smeri spodbude mladim, da se odločijo za kmetovanje in na drugi strani zaupanja v mlade med starejšo generacijo. Za lažjo predajo upravljanja kmetij mlajši naslednikom. Obenem je cilj projekta utrditi zavedanje pomena kmetijstva tako med podeželskim kot mestnim prebivalstvom. Tudi v sklopu partnerstva med Evropo in kmeti, ki je opredeljeno v skupni kmetijski politiki.

Projektne aktivnosti zajemajo izdelavo premične razstave, ki bo prikazovala portrete izjemnih posameznikov, ki so v kmetijstvu uspeli. Izdelavo izobraževalno – promocijskih brošur in različne sklope promocijskih, prodajnih in izobraževalnih dogodkov, ki bodo tekom leta 2013 potekali na območju Slovenije.

Pri pripravi in izvedbi projekta bodo sodelovali mladimi, vključenimi v Zvezo slovenske podeželske mladine, šole ter srednje šole, kmetijskimi svetovalci, kmetije, mediji in seveda izjemnimi posamezniki, ki so v kmetijstvu z inovativnim pristopom že našli poslovni izziv.

Logotip projekta je v obliki razigranega, mladostnega petelina, ki predstavlja kmetijstvo. Nad njim je srce, sestavljeno z žitnih lističev, ki vzbuja pozitivna čustva.S klikom na sliko si lahko ogledate celotno publikacijo.


Publikacija v pdf.


Publikacija v pdf.


Publikacija v pdf.


Publikacija v pdf.


Publikacija v pdf.


S klikom na sliko si lahko ogledate celotno publikacijo.


PAJEK
KGZS
O projektu Prireditve Razstave Seminar Mukec
O SKP Financiranje Razpisi Prihodnost Zgodovina Publikacije Zanimive povezave
Razvoj Tradicija Okolje Solidarnost Varnost Kakovost Odličnost Pestrost