KGZS SKP - Kmetijstvo je zakon
Domov Kontakt
Projekt SKP Dobre prakse Recepti Galerija Otroški kotiček

Evropska komisija Sloveniji odobrila program razvoja podeželja za obdobje 2014-2020
13.02.2015

Evropska komisija je danes odobrila več programov razvoja podeželja za obdobje 2014–2020, med njimi tudi program za Slovenijo. Za program v vrednosti 1,1 milijarde evrov bo Slovenija prejela 837,8 milijona evrov iz proračuna EU. Slovenija je tako skupaj s 17 državami članicami EU dobila zeleno luč za črpanje sredstev EU iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Evropska sredstva bo porabila za izboljšanje produktivnosti slovenskega kmetijstva in učinkovitejšo rabo naravnih virov, ki upošteva ohranjanje biotske raznovrstnosti in prilagajanje podnebnim spremembam. Prav tako bodo sredstva namenjena ustvarjanju zelenih delovnih mest ter celostnemu in trajnostnemu razvoja podeželja.

 

Program razvoja podeželja je skupni programski dokument posamezne države članice EU in Evropske komisije. Namenjen je povečevanju konkurenčnosti evropskega kmetijskega sektorja, skrbi za podeželje in okolje ter krepitvi gospodarskih in socialnih temeljev podeželskih skupnosti v obdobju do leta 2020.

 

Dodatne informacije:

 

Program razvoja podeželja v Sloveniji na kratko in v številkah: http://ec.europa.eu/agriculture/rural-development-2014-2020/country-files/si/factsheet_sl.pdf

 

Več informacij o politiki razvoja podeželja http://ec.europa.eu/agriculture/rural-development-2014-2020/index_sl.htm

 

Sporočilo za medije EU komisije najdete tukaj.

 PAJEK
KGZS